iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миро отива на Евровизия с "Ангел си ти". Пише химна на Миньоро

39 държави ще участват в „Евровизия" 2010. 25 от тях ще отидат на финала на престижния конкурс, който е на 29 май.
 
Миро ще представи страната ни на „Евровизия" в Осло с песента „Ангел си ти". Тя беше избрана измежду други четири, написани специално за него и предстоящото му участие в международния конкурс. Зрителите на БНТ1 я класираха на първо място с 48,05% от техните гласове, събрани чрез sms-и и телефонни обаждания. На второ място с 27,42% остана „Twist&Tango", шведско-българско производство на музиканти, участвали неведнъж на „Евровизия".
 
Регламентът на българското й издание тази година беше променен, за да се сведе до минимум опасността от пореден скандал около нашия представител в конкурса. Според новите правила едни от най-авторитетните ни музиканти и медии, сред които и Дарик, първо избраха изпълнителя, който да изпратим в Осло, а едва след това беше определена песента, с която той да се включи в състезанието там. Гилдията застана твърдо зад Миро и беше единодушна в мнението си, че той е абсолютен професионалист.
 
„Ангел си ти" е композирана от самия Миро и беше сочена за победител в българското издание на "Евровизия" от редица музикални специалисти. Изпълнителят я представи за първи път още в началото на февруари и оттогава тя оглавява неофициални класации в интернет за предпочитаната песен, с която да се представим в Осло. Текстът към песента е дело на Мишо Михайлов (на заден план на снимката), който бе стратег на политическата кампания на "ЛИДЕР" в Перник за парламентарните избори.
За песнета усилено лобира и мажоритарният собственик на Миньор - Никифор Вангелов, който е личен приятел на Миро. Според източници на iPernik.com Миро е обещал да запише новия химн на пернишкия отбор веднага след приключването на Евровизия. В замяна, феновете на отбора показаха мощна подкрепа при гласуването за "Ангел си ти". Досегашният химн "Шум за Миньоро" дело на Мишо Шамара (на снимката до Миро на "Стадиона на мира") също ще запази мястото си в клубната история.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.