iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баба Марта бързала, мартенички вързала – първо на децата в Драгичево - снимки

Баба Марта бързала, мартенички вързала – първо на децата в Драгичево - снимки

На път от София към Перник Баба Марта бързаше, но спря първо в Драгичево - при децата от предучилищната група в основно училище „Св. св. Кирил и Методий" и при бабите от местния пенсионерски клуб.
 
Момченцата и момиченцата бяха подготвили поздравителна програма от песнички, стихчета, че даже и китка от танци, а бабите - мартеници, подаръци и почерпка.
 
Бай Ангел Струмин им посвири на пищялка, а г-жа Елена Петрова се отговори с весело стихотворение за непостоянния нрав на Баба Марта.
 
Питката в кошницата на Бабата измайсторила учителката на децата Ева Тодорова. Тя ги е научила и на всичко, което показаха, че знаят - за мартеничките, за пролетта, за майките и даже за Ботев и Левски, щото идва националния празник 3 март. Дечицата даже показаха и добро сцинично поведение с репетирани поклони след заслужените аплодисменти.
 
За първи път правим такъв празник и ни се иска да го превърнем в традиция, сподели кметът на Драгичево Росица Стоянова, която беше и домакин и организатор и деен участник в тържеството.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.