iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат скок на тока с 10%

"ЧЕЗ Разпределение" ще предложи цените за разпределение и снабдяване с електроенергия да бъдат увеличени средно с 9,4 на сто.
 
Предстои предложението да бъде внесено в ДКЕВР, се казва в съобщение на компанията, разпространено вчера. Новите стойности на електроенергията трябва да влязат в сила от 1 юли 2010 г. Предлаганото повишение не предполага увеличение на печалбата за ЧЕЗ, заявяват от дружеството. От там се аргументират с необходимостта от покриване на реалните разходи, свързани с разпределението на електрическа енергия и снабдяването с нея на потребителите в Западна България. От компанията предвиждат също и да удвоят инвестициите си през следващия ценови период.
 
Така ЧЕЗ ще може да направи повече по отношение на показателите за качество, като основно инвестира в подобряване работата на разпределителната мрежа на ниско и средно напрежение, се посочва в текста. Дружеството имало готовност и да приложи инвестиционни програми за придобиване на енергийни съоръжения и присъединяване на нови възобновяеми енергийни източници.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.