iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът: Насрочено е дело за разваляне на скандалната сделка

Съдът вече е насрочил дело за разваляне на скандалната сделка с общински имот, от която Община Перник се оказа ощетена с около 1 млн. лв. Това съобщи на брифинг днес кметът на общината Росица Янакаива. С мотив, че трябва да се изчака произнасянето на прокуратурата, тя отказа да коментира оповестения вчера доклад на временната комисия, излъчена от ОбС да обследва процедурата по продажбата на имота срещу магазин БИЛЛА в Перник.
 
По повод коментарите на отделните членове на временната комисия, които не ангажираха временният орган като цяло, Янакиева заяви, че не би искала да слиза до нивото на направените изказвания. „Не е моя работа да правя коментари в този момент. Политическата обстановка се нажежава. Няма да вляза в този разговор", заяви тя.
 
Кметът изрази мнение, че комисията е разглеждала документите селективно - някои неща са прочетени, а други - не. И освен това тя не е била поканена от комисията, за да се поиска информация от нея. Янакиева посочи, че е пропусната водената от нея на два пъти кореспонденция с прокуратурата и подчерта, че не тя, а прокуратурата е уведомила областния управител по казуса, за който тя се е обърнала към държавното обвинение.
От комисията беше отправен упрек към кмета, че от морални съображения е можела да уведоми Общинския съвет за случващото се по сделката. Янакиева обясни, че не го е направила, защото не Общинският съвет е компетентния орган, а това са Прокуратурата, Областния управител и ДАНС и тя е сезирала тези органи.
Янакиева беше категорична, че не е не е подписвала договора, който е представен за вписване на сделката и че в Общинския съвет с докладната си записка тя е внесла скица, каквато трябва да бъде.
Кметът многократно повтори, че се въздържа от какъвто и да било коментар по темата преди произнасянето на прокуратурата и преди фактите по сделката да станат публично достояние.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.