iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бездомни песове наръфали кметицата?

Кучетата изяли 43 кокошки в Рударци. Росица Янакиева също паднала жертва на увеличаващата се популяция от бездомни псета.
 
Лекар от пернишката болница, пожелал да запази анонимност, съобщи за iPernik.com , че кметът на Перник - Росица Янакиева е постъпила наскоро в болницата, за да й бъде обработена рана от ухапване от бездомни кучета.
 
Изглежда никой не е защитен от подобни нападения, тъй като според лекарите, близо 60 нападения са станали само от началото на годината.
 
Въпреки, че информацията не беше официално потвърдена от г-жа Янакиева, като потвърждение пристига днешното й решение да прекрати договора с фирмата, ангажирана с популацията на бездомните кучета.
 
Фирмата не може да се справи и вероятно Общината сама ще се заеме с проблема. Ще бъдат назначени ветеринарен лекар с двама или трима помощници, за да започнат работа по кастрацията на бездомните кучета, обясни кметът.
 
Същевременно кметове на населени места от община Перник сигнализираха в общинската управа за разрастващия се проблем с уличните животни по селата. Почти няма населено място, което да не се оплаква от увеличаващия се брой на четириногите. В Зидарци кучетата не закачат хората, но пък ядат кокошки.
 
В Рударци те вече са изяли 43 пернати. Управниците твърдят, че кастрираните четириноги били по-озлобени от некастрираните и настояват за решение на проблема.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.