iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Експерти връщат ромчета в Трънско школо

15 деца от трънско са се върнали в класните стаи, след като с малчуганите са работили представители на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълналетни. Специалистите имат кабинет в Средното общообразователно уилище „Гео Милев" и е в постянна връзка с подрастващите от общината.
През 2009 година 30 деца и младежи от община Трън, които подлежат на задължително образование, са били отчетени като непосещаващи училище. Те са предимно от ромски произход. В резултат на проведени срещи и разговори с тях и родителите им 15 ученици са възобновили редовната си форма на обучение.
 
От годишния доклад на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни става ясно, че алкохолът и наркотиците като зависимости не представляват проблем за младите хора от района. Служители на местното РУ на МВР в Трън и членове на комисията са правили регулярни проверки в късните часове в кръчмите и не са констатирали присъствие на пияни или дрогирани ученици в тях. Сбиването в училище е факт, който не може да бъде отречен. И трънските деца както останалите техни връстници от други населени места проявяват агресивност помежду си на територията на школото. Учителите и членовете на комисията обаче са в постянен контакт с учениците и успяват донякъде да тушират проблема. В тяхна помощ е видеосистемата в училището, която бе монтирана миналата есен.
 
През 2009 година в трънско са отразени 22 противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. 6 от тях са станали извън училището. 30 семейства са потърсили консултация от комисията и с нейно съдействие са се справили с проблемите си./ Кракра ТВ
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.