iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


След кратка пауза: Камен Каменов отново се разпорежда с ВиК. В общината

"Нужен ни е!", категорични са от Община Перник.
 
От община Перник потвърдиха за iPernik.com, че бившият шеф на ВиК Перник - инж Камен Каменов е назначен на работа в общинската администрация.
 
Той ще работи за напред в строителния отдел като експерт по ВиК. Каменов има дългогодишен експертен опит в сферата на канализацията. Наскоро неговите колеги от Общото събрание на ВиК Перник не му гласуваха доверие и го замениха с инж. Искра Златанова.
 
Позицията му в община Перник се свързва с нуждата от присъствието на опитен специалист във връзка с промените в Закона за водите. Според новите текстове, собствеността на водоснабдителните и канализационни системи и съоръжения се изважда от активите на досегашните държавни и общински ВиК дружества и става публична държавна и публична общинска собственост. Инфраструктурата ще се управлява от Асоциации за ВиК услуги, където се очаква Каменов да представлява Перник.
 
ВиК дружествата вече няма да имат собственост, те остават само оператори, чиято форма на управление оттук нататък ще бъде единствено концесията. Сегашните действащи дружества имат право да запазят позицията се до 10 години.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.