iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бареков видя дългата ръка на Гриша Ганчев в загубата на Миньор

Миньор поляга на Пирин за да може Литекс да спечели безпроблемно гостуването си на „орлетата", пише Николай Бареков в сайта си bnews.bg
 
Eто как продължава статията:
В първия пролетен кръг Миньор (Перник) изненадващо загуби от Пирин (Благоевград) като домакин. Преди двубоя явен фаворит бяха домакините, които се представяха стабилно в първенството и не се очакваше да имат проблеми с „орлетата". Благоевградчани продадоха част от играчите си, а освен това се представиха много слабо в контролите. Нищо не предвещаваше събитията, които щяха да се случат. Може би само букмейкърите усетиха на къде духа вятърът и дадоха изравнени шансове на двата състава.
 
„Изненадващо" гостите спечелиха този двубой. И изникна въпросът. Полегна ли Миньор на Пирин?
 
Реално погледнато няма защо да се мисли, че Миньор ляга. Не им бе зачетен чист гол, а и изтърваха няколко положения. Но, преди двубоя „чуковете" бяха стабилни и спокойни, имаха достатъчен брой точки и не се притесняваха, че може да тръгнат към зоната на изпадащите. Нямат амбиции за евротурнирите и могат да си позволят да загубят един двубой.
 
Гостите от Благоевград бяха с 22 точки и също не са застрашени от приближаване на опасната зона.
 
И тук може би е мястото Гриша Ганчев да протегне ръката си. В предстоящия кръг неговият Литекс гостува на Пирин. И се задейства системата. Защо Пирин да не си вземе трите точки в Перник? "Орлетата" стават с 25 точки и без притеснения могат да си позволят да загубят домакинството с Литекс. На всичко отгоре те ще посрещнат ловчанлии на неутрален терен.
 
И така Пирин и Миньор дишат спокойно в средата на таблицата, а Литекс продължава да върви уверено към титлата.
 
Дали наистина Гриша е претегнал ръката си и е разчистил пътя пред Литекс ще се разбере само след 3 дни. На 6.02 ( събота) Пирин посреща Литекс в Кюстендил и едва ли някой би се учудил, ако "оранжевите" вземат лека и безпроблемна победа.
 
На футболистите от Ловеч няма да им се налага да се потят срещу Пирин. Вземат безпроблемни 3 точки без да си изцапат фланелките и посрещнат Левски свежи и в добро настроение.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.