iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Петров: ГЕРБ Перник иска оставката на кмета!

Иво Петров: ГЕРБ Перник иска оставката на кмета!

"Измислят си скандали в ГЕРБ", категоричен е областният управител
 
Днес, на специално свикана пресконференция областният управител Иво Петров обяви за пернишките медии, че информациите появили се по-рано в изданието "ЗаПерник" са неверни и скандали в ГЕРБ Перник няма. Лидерът на Областния съвет на партията на Бойко Борисов не пожела да коментира дали появилите се информации са атака на БСП, която се провежда чрез официоза на социалистите в Интернет.
 
Той категорично отрече твърденията, че неговите хора в Областния съвет на партията са го бламирали във връзка с искането за оставка на Росица Янакиева. Петров обяви, че Управителният съвет на областната структура подкрепя позицията на общинските съветници от групата на ГЕРБ, тъй като те изразяват мнението на перничани. Според областния управител, такава позиция задължително трябва да бъде обсъдена с ръководството  на партията, за да се излезе официално пред обществеността.
 
Заседанието е било проведено днес по обяд между членовете на общинското и областно политическо ръководство. На него е била потвърдена исканата от общинските съветници оставка на кмета на Перник.
 
Искането е свързано с нарушенията, които са били констатирани в доклад на временната комисия, обследвала документите по сделката "Перо".
 
Петров е категоричен, че общината е била ощетена с 1 милиона лева. Самият той, като част от комисията, която е разглеждала офертите, е дал по-малък брой точки на офертата на Първан Първанов Перо и позицията му винаги е била принципна.
 
Не става дума за внасане на вот на недоверие към кмета в общинския съвет, защото това е законово невъзможно, а за политически акт на партия ГЕРБ, която в Общинския съвет в Перник е в опозиция, беше утожчнено на пресконференцията. Освен това от партията са на мнение, че докато прокуратурата прави своите проверки по сделката, добре би било кметът временно да бъде отстранен от длъжност, за да не пречи на разследването.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.