iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Суши в Перник!

Новини за Перник от iPernik: Суши в Маракеш

Саке заменя ракията в Перник.

Перничани за пръв път ще могат да се насладят на магията на Японската национална кухня в собствения си град.

Само в клуб "Маракеш" в кв. Изток, жителите на Перник ще могат да опитат традиционното "суши" по рецепти на японски майстор-готвачи, при това на съвсем достъпни цени. За сравнение, средната цена на деликатесите от страната на изгряващото слънце в клуб "Маракеш" е с 2-3 лева по-ниска от тази в столични заведения с японска кухня.

Суши-менюто в "Маракеш" е на разположение на посетителите на заведението от днес и съдържа богат избор от вкусове и блюда с традиционни продукти, сосове и подправки.

За най-претенциозните клиенти се предлага Gunkan Maki Sushi, което представлява оформен на ръка ориз, около който е увита лентичка нори, с пълнеж от истински черен хайвер.

За традиционалистите  се предлага Nigiri Sushi, състоящо се от продълговата топка ориз, покрита с филе от риба. Изборът е огромен - филе от сьомга, риба-тон, скариди, ролца от раци.

Futo Maki Sushi пък съдържа оризова плънка с пълнеж от риба и/или зеленчуци, увити с лист от сушено водорасло(nori).

Собствениците на клуб "Маракеш" са помислили и за онези наши съграждани, които имат по-консервативен вкус и поглед към храната. За тях в менюто има голям избор от Uramaki Sushi, което до голяма степен се доближава до традиционния европейски вкус.

Цените са повече от достъпни - от 4,90лв. за порция до 20лв. за четворна порция Футо маки сет (4 сьомга, 4 тека маки, 4 авокадо, 4 сурими + 4 хосо маки комплимент).

Всички рецепти са традиционни, а майстор-готвачът на "Маракеш" е прекарал курс по суши - специализация при най-известния японски майстор-готвач в столицата.

"Сушито не е просто храна, то е култура! В продължение на стотици години рецептите за приготвяне на суши са се усъвършенствали и развивали. Това, което предлагаме на клиентите на "Маракеш" е утвърденият вкус от Япония със свежи морски деликатеси, оригинални съставки и ароматни подправки от Ориента", каза за iPernik.com управителят на заведението.

Перничани ще могат да се насладят на магията "суши" още тази вечер, когато ще се проведе традиционното видео ретро-парти с оригиналните клипове на любими на няколко поколения песни. Изненада очаква всички дами, посетили клуб "Маракеш"!

За тези, които не успеят тази вечер, утре на парти от 21:00 в клуба ще гостува хитовия DJ Andreas. За резервации GSM: 0886 60 60 63

По всяка вероятност, при интерес на перничани, може да очакваме и хайку-вечер един ден Особено след като наша съгражданка издаде книга с хайку-стихове, а японската кухня тепърва ще се утвърждава благодарение на клуб "Маракеш".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.