iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади социалисти ще чистят исторически паметници

Който поругае монумент, да полага общественополезен труд, поискаха от МО на БСП
 
Който поругае исторически паметник, да получи наказание, включително полагане на общественополезен труд. За това настоя Младежкото обединение на БСП днес. Строгите санкции да важат и когато става въпрос за замърсяване около монументите. Социалисти ще лобират такива промени да бъдат направени в Наказателния кодекс.
 
Вчера червените младежи представиха инициативата си "История на чисто", като по този начин символично отбеляза националния празник 3 март. Идеята на кампанията е за паметниците от различни исторически периоди да бъдат полагани грижи, а не да бъдат занемарявани. Монументите и пространството около тях трябва да се почиства и възстановява.
 
От утре ще заработи и сайт на Младежкото обединение - www.mbsp.bg. На него ще се публикуват снимки и информация за паметниците, както и ще се приемат предложения за почистване на нови исторически обекти. По новия сайт онлайн ще се предават пресконференциите и заседанията на обединението. По този начин всички в организацията ще могат да вземат активно участие, независимо къде се намират.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.