iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Митко Илиев: Искам да разпечатам вратата зад Милиев

Нападателят на Миньор Перник Димитър Илиев се закани на Левски преди двубоя между двата тима от поредния кръг в А група. Пред Гонг бившият играч на Локомотив Пловдив разказа за обстановката в новия си отбор и за преотстъпването си извън ЦСКА. Илиев предрече и титла на „червените" в края на сезона.
 
Ето какво сподели Митко Илиев в интервю специално за Гонг:
 
Свикнах с обстановка, две седмици съм с отбора. Приеха ме добре момчетата. Работим за победи и спечелването на максимален брой точки и да продължим колкото се може по-напред за Купата.
 
Преценили са в ЦСКА, че нямат нужда от мен. Сега съм футболист на Миньор и ще дам всичко от себе си, за да върви отборът напред.
 
Няма какво да се връщам назад. Можех да остана в Локо Пд, но не мисля, че Миньор е слаб отбор. Има добри футболисти. Мисля, че при един добър полусезон, може да се окаже трамплин нагоре. Не съжалявам за нищо.
 
Да се надяваме, че с Павле Делибашич ще вкарваме голове. В Локо Пд бяхме добър тандем. Треньорът решава кой играе. Нашата работа е да вкараме голове и да помагаме на отбора.
 
Левски е фаворит, но показахме миналия сезон, че можем да побеждаваме и грандовете миналия сезон, видя се какво направи тимът срещу ЦСКА. Да се надяваме, че така ще извлечем максимума от срещата с Левски. Всички в Миньор са настроени за битка, надяваме да спечелим този двубой.
 
Силните страни на Левски - доста опитни футболисти, добри изпълнители. Като цяло, Левски е шампионът на България, добър отбор, няма много слаби страни. Надяваме се да зарадваме феновете на Миньор все пак.
 
С Данчо Милиев сме добри приятели от Локо Пд, играхме заедно в последните години. Пожелавам му да е здрав, но в неделя ще сме врагове. Ако играе, надявам се да разпечатам вратата на неговия отбор.
 
Никой от ЦСКА не е говорил с мен за мача в неделя. Не виждам и смисъл да го прави. На този етап съм играч на Миньор.
 
Очарован съм от колектива в съблекалнята. Няма свръхочаквания в отбора. Всеки си гледа работа. Ръководството прави всичко възможно футболистите да се чувстват добре. Добра сплав между шефове и играчи. Затова и тимът е толкова напред в момента.
 
Не мисля, че с трансфера си от Локо Пд съм направил кой знае предателство, каквото се опитват да го изкарат някои. Все пак аз съм футболист. Искам да се развивам, в ЦСКА бях ненужен. Който ме познава знае колко обичам Локо Пд. Дали съм направил грешка или не - ще видим.
 
Мисля, че ЦСКА ще стане шампион, но конкуренцията е голяма. Литекс е основният конкурент, но аз се надявам, че в края на сезона, „червените" ще са шампион.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.