iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Езиковата гимназия ще вдига паметник

В писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министъра на образованието Сергей Игнатов, учителите и учениците на ГПЧЕ "Симеон Радев" предлагат изграждането на мемориал в памет на строителите на съвременна България, сред които е и патронът на Езиковата гимназия в Перник. Към националната инициатива се присъединяват и родителите на гимназистите, информира "Градски вестник".
 
В навечерието на 20-годишния юбилей на учебното заведение, което има честта да носи името на един от първите български политици, радетел за обединението на България и автор на забележителния исторически труд "Строителите на съвременна България", предлагаме да бъде построен Мемориал, посветен на онези строители на България, чието име и дело са неразривно свързани с българската държавност и парламентаризъм, цитира се в писмото.
 
Убедени сме, че днес, когато политиката често е обект на противоречива оценка от страна на младите хора, тази инициатива ще съживи интереса на нашите връстници към общественозначими каузи. Надяваме се на Вашата подкрепа и търсим съмишленици в лицето на организации, носещи имена на български държавници, допълва се в писмото до Парламента и МОМН.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.