iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Граждани готвят протест срещу дупките

Перничани готвят протест срещу дупките, научи репортер на iPernik.com.
 
Най-страшно  е положението по пътя за Тева през "Винпром", където кратерите са огромни. Подписка с искане пътят да бъде спешно ремонтиран се събира дори по маршрутките.
 
Десетки хули отнася ежедневно ръководството на община Перник от жителите на Тева, на които им се налага да минават с коли или градски транспорт оттам.
 
След като се свързахме с общинската администрация за коментар, само след няколко часа на пътното платно, въпреки проливния дъжд излезе машина, която започна да изрязва асфалта в участака на "Винпром" и да го подготвя за евентуален ремонт. Служителите обаче побързаха да се скрият от нашия репортер и отказаха коментар.
 
Научихме също така, че по случая има депозирани десетки гневни писма в общинската администрация, част от които престояват над два месеца без отговор.
 
Най-вероятно до края на другата седмица дупките трябва да бъдат запълнени, разбра още iPernik.com. Положението нагоре по пътя за Тева обаче остава все така тежко. В един от участъците пътното платно е блокирано на половина от зейнала след ремонт на ВиК яма. Ситуацията е такава от над година, но за момента остава непроменена.
 
Неприятности се задавт за общинската администрация и от ремонтираната преди броени месеци отсечка от вътрешната магистрала в района на кв. Изток. Шахтите на пътното платно вече са започнали да пропадат с около 5см., въпреки че няма и година от основния ремонт.
 
Подобно беше пложението преди години по отсечката при кв. Пашов, където на строителя се наложи повторно да извършва ремонтните дейности. Масово липсват и капаците по новоремонтирани улици, където гражданите поставят дръвчета в шахтите, за да не се стига до по-тежки инциденти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.