iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нови спортни площадки в школата

Цели 80 млн. лв. ще бъдат налети поетапно през следващите няколко години за преасфалтирането и изграждането на съвременни спортни площадки, закупуването на съоръжения и освежаване на физкултурните салони в училищата.
 
Това предвижда една от програмите в системата на средното образование, които са подготвени за одобрение от кабинета, като първата инжекция ще влее за целта 5 милиона съвсем скоро. През последните три години това перо е глътнало 20 млн. лв. Според детайлите в стратегията обновяването на терените за физкултура в школата изисква дори поставянето на определени места на модерни настилки, които да предпазват от нараняване децата при падане. От програмата за изграждане футболни игрища с изкуствена трева, които излизат поне 50 хилядарки, вече се възползваха 54 училища.
 
Все още материалната база не е на необходимото равнище и усилията за нейното подобряване следва да продължат, отбелязват от МОМН. И допълват, че съвременната и атрактивна спортна база трябва да се разглежда и като инструмент за превенция срещу увеличаването на тютюнопушенето и употребата на алкохол и наркотици и като условие за преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите. От министерството ще се погрижат също така всяко училище да разполага с уютна столова за хранене.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.