iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Защитник на Миньор се закани: Ще изправя Кривия

Защитникът Ивайло Цветков е един от опитните играчи в Миньор. Той отговори на въпросите на "7 дни спорт" преди двубоя с Левски.
 
- Миньор взе точка като гост на Левски миналия сезон. Възможно ли е това да се случи отново?- Предстои тежък мач и за двата състава. През есента аз не играх срещу Левски, затова с нетърпение чакам да изляза срещу сините.
 
- В предишния кръг сините почиваха. Това добре ли e или зле?- Да не забравяме, че играха контрола и биха. Настройката им за мача с Миньор ще бъде на ниво, тъй като отборът иска да защити титлата си. Ние играхме с Пирин, но за съжаление загубихме.
 
- Може ли Миньор да играе силно на два фронта - първенството и турнира за Купата на България?- В Анталия се подготвихме добре и имаме сили да направим това. Треньорът Антон Велков разполага с достатъчно футболисти и може да сменя състава в мачовете.
 
- През тази зима Левски привлече Мирослав Антонов. Вие ли ще го пазите в неделя?
- Предполагам, че ще помагам в защита, но ще играя като опорен халф. Миро Антонов го познавам още като юноша на Локомотив, но през последните години много израсна. Предполагам, че ще има персонален пазач, но кой ще бъде, ще каже треньорът.
 
- В Левски много разчитат на Александър Александров - Кривия да върже играта на отбора?
- През миналата година Александър Александров не успя да направи силен мач срещу нас като играч на Черно море. Сега отново ще играя срещу него и се надявам да се представя добре и да не му позволя да покаже силните си страни.
 
- Всъщност ми казвате, че ще изправите Кривия, така ли?
- Това го казвате вие, дано да успея. Който успее да спечели битката в средата на терена, ще вземе и трите точки. В Миньор също има добри халфове, на които може да се разчита не само да бележат голове, но и да играят успешно в защита.
 
- Кой е най-силният ви мач срещу сините?- Беше преди три години, когато бях преотстъпен на Рилски спортист и победихме с 2:1 в Самоков. При едно центриране топката ме удари в гърба. Реферът бе встрани от ситуацията и посочи бялата точка, каза, че съм играл с ръка. Сините вкараха дузпата, но все пак Рилски спортист записа една от най-важните си победи в цялата история.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.