iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общински съветник зове за ефективни присъди за своите колеги

Стоил Стоилов - ССД-Перник

Доживяхме! В България се намери политик, който да викне на висок глас "Елате ме арестувайте!", барабар с колегите му.
 
И то не къде и да е - ами в Перник! Областният председател на ССД и общински съветник от "Демократи за Перник" - Стоил Стоилов апелира на днешната сесия органите на реда да закопчаят целия Общински съвет във връзка с далаверата "Перо", с уточнението, че вината им трябва да бъде доказана първо.
 
Стоилов заяви на висок глас в зала "Панорама" пред колегите си, че е склонен на ефективна присъда от 1 година лишаване от свобода. На което председателят на ОбС попита: "Защо само година?".
 
Самият Стоил Стоилов заяви, че не държи  специално той и колегите му да попаднат зад решетките, тъй като трябва да бъде открит истинския виновник. "Който и да е той обаче, трябва да има ефективни присъди", сподели шефът на "Съюза на свободните демократи" в Перник. за пример общинският съветник даде екс-областният управител на Шумен, който бе осъден за далавера със скромните 120 000лв., в сравнение с единия милион, който община Перник загуби, благодарение на неизгодната сделка с Първан Първанов за проджабата на апетитния имот до комплекс "Елена Геогриева".
 
В момента сделката е в прокуратурата и ДАНС и се очаква  Главният прокурор или първите спец-ченгета на държавата да удовлетворят молбата на Стоилов някой да посрещне Новата година в зандана.
 
Ако ли не, общинският съветник и неговите колеги могат да се обърнат с писмо до Дядо Коледа, с надеждата да им донесе желаните присъди като коледен подарък. Разбира се, съветниците не бива да изключват варианта да се обърнат към Арменския поп или независимата районна прокуратура. Всъщност, последната отпада, защото вече веднъж официално заяви, че не вижда престъпление в случая. Каква изненада...
 
 Христиан Даскалов
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.