iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Временната комисия поставя нови въпроси

Временната комисия поставя нови въпроси

Временната комисия по сделката с общински имот, придобила гражданственост с прозвището „Перо” поставя нови въпроси.
 
Техният отговор обаче ще трябва да дойде от компетентните органи. Става дума за това да се изясни какво точно е подписал Кметът, след като това не е договора, който е бил предоставен от администрацията на комисията, нито проекта за договор, приложен в тръжните книжа. Пита се още кой и защо е направил две различни скици на продадения имот,  кой и защо е намалил срока за подаване на офертите, кой и защо е подменил титулярния член на комисията с резервата.
 
Въпросите представи на пресконференция вчера председателят на комисията Петьо Фетфов, като подчерта, че по никакъв начин изготвеният доклад не е тенденциозен. Той, както и други общински съветници от групата „Демократи за Перник” изразиха своята благодарности висока оценка към членовете на комисията от различните политически сили. Умишлено не сме се заяждали с общинската администрация, макар че имаше поводи, обясни Фетфов.
 
Съветниците от „Демократи за Перник” съобщиха, че ще искат ежемесечни отчети за приходите в общинската хазна с оглед на обслужването на одобрения и от тях кредит от 2 млн. лв. С него общината ще разплати част от натрупани задължения към местни фирми, чиято обща стойност надвишава 6 млн. лв.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.