iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стартира търг за аренда

Стартира търг за аренда

Земеделските производители, които търсят земя под аренда имат възможност да се сдобият с нея на предстоящия търг за отдаване под аренда на свободни земеделски земи от държавния поземлен фонд в пернишка област за 2009/2010 стопанска година, пише "Съперник".
 
тръжна сесия ще се проведе на 8.04.2010 г от 11.00ч в сградата на Областна дирекция "Земеделие". Това информираха за "Съ перник" от Областна дирекция "Земеделие" в Перник. От там поясниха, че право на участие в търга имат физически лица, еднолични търговци и юридически лица,регистрирани по Търговския закон, които отговарят на следните изисквания:
1/ регистрирани са като земеделски производители;2/ не са лишени от правото да упражняват търговсска дейност3/ не са обявени и не се намират в производство за обявяване в несъстоятелност;4/ не са в ликвидация5/ нямат задължения към държавата или осигурителни фондове освен, ако компетентният орган е допуснал разсрочване на дълга;6/ нямат прекратени договори за ползване на земи от държавния поземлен фонд поради неиздължаване на паричните задължения по тях и нямат просрочени задължения към Държавен фонд "Земеделие";
7/ нямат качеството на "свързани лица", по смисъла на Търговския закон, с лице, което не отговаря на изисквания по т.6.
 
Участниците в търга трябва да внесат депозит от 10% от началната тръжна цена на имота, умножена по площта му. Документите за участие в търга се подават в Областна дирекция "Земеделие" до 17.30 ч на 7.04.2010 г. На разположение на кандидатите за участие в конкурса в Областната дирекция и в общинските земеделски служби има списък със земите от държавния поземлен фонд намиращи се на територията на съответната община, които са включени в търга, както и образците на документите за участие в тръжната процедура.В случай, когато няколко участници в търга предложат една и съща цена за определен имот, между тях се провежда търг с явно наддаване с начална тръжна цена-предложената от кандидатите цена. При отказ за участие в наддаването, търгът се прекратява.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.