iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нови три кучета - отровени

Нови три кучета - отровени

Отровени са още три кучета в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. Животните агонизират пред естрадата в централния градски парк.
 
Преди три дни бешe регистриран първият случай на отравяне на бездомни четириноги отново в централната градска част на Перник. Тогава бяха умъртвени осем кучета.
 
Все още не може да се установи видът на отровата, предизвикваща мъчителната смърт на животните. Предполага се, че се касае за вещества от групата на арсенови съединения или магнезиев сулфит. Те действат до 15 часа след приемането им, обясниха ветеринари.
 
На мястото на инцидента е заместник-кметът на Перник по сигурността Иван Джегалски и специалисти от Районната ветеринарно-медицинска служба. Екипи на ОД на МВР разследват случаите на отравяне на кучета. Труповете се обработват от сдружение "Дай лапа".
 
В Перник силно са увеличени ухапванията от кучета. Докато през 2007г. те са били 37, през 2008г. - 39, то миналата година броят им е достигнал 359. Кметът Росица Янакиева съобщи, че се готви нова процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на фирма, управляваща популацията на бездомните кучета в Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.