iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


19 години затвор за племенника - убиец

19 години затвор за племенника - убиец

Антон пребил до смърт леля си и легнал да спи, докато тя агонизирала в страшни мъки
 
45-годишният Антон Зафиров, който преби до смърт леля си бе осъден на 19 години затвор. Трагедията се разигра в нощта на 29 срещу 30 август м.г. в дома на жертвата в Перник. Кавгата започнала заради борч от 1500 лева, който Антон дал на приятелката на леля си Антоанета Иванова, за която Тодорка ходатайствала. Жената не получила очаквания от банката кредит и не могла да се разборчи напълно в посочения от
кредитора си срок. Пийнел ли Антон се сещал за забавения борч и изливал гнева си върху лелята.
 
В деня на убийството, племенникът преполовил литър домашна ракия и започнал да налага зверски старицата с юмруци и ритници. 75-годишната Тодорка Стаменова издъхнала часове след побоя в адски мъки, причинени от потрошените й ребра, гръдна кост, ръце и крака, смачкани бели дробове и сърце, и от оток на мозъка. Жената е имала шанс да бъде спасена, ако и е била оказана високоспециализирана медицинска помощ. Вместо да извика лекар обаче, пияният Антон легнал да спи.
 
Осъденият е стара кримка. Той е алкохолик, изключително агресивен и неведнъж е задържан в полицията. В актива му са записани кражби, нанесена средна телесна повреда и закана за убийство. Лежал е и в затвора. Последното му наложено наказание е "пробация" за година и половина.
 
Осъждана за убийство била и съпругата му Екатерина. Преди 17 години тя застреляла с незаконната пушка на мъжа си майка му, с която постоянно се карали за отглеждането на детето. Свекървата редовно клеветяла снахата пред сина си и той често я налагал.
 
Системно била малтретирана и жертвата. Тодорка редовно била бита както от съпруга й, преди да почине, така и от сина й, а след това и от племенника Антон, чийто син отгледала, докато майката била зад решетките.
 
Присъдата на Окръжен съд Перник подлежи на обжалване и протест./ Градски
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.