iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обучават спасители за язовирите

От понеделник започва курс за водни спасители. Традиционно обучението се организира от регионалната организация на БЧК, съобщава ТВ Кракра. В Перник то се прави за пръв път от 2007- ма година, след тригодишно прекъсване.
 
За да започне такъв курс, е необходимо да се съберат определен брой желаещи. В момента в офиса на БЧК- Перник, които са организатори на обучението, са записани 14 човека. Всички, които искат да се включат в курса, могат да направят това и в стартовия ден на подготовката - 23-ти март. Началото е от 18.00 часа. За да се обучават за водни спасители обаче, желаещите трябва да отговарят на някои изисквания. Вече няколко години за басейните в малките населени места в цялата страна трудно се намират спасители. Недостигът на спасители е сериозен и за нашата област, каза директорът на БЧК- Перник Наташа Минева.
 
Проблем вероятно е и това, че курсът не е безплатен. На територията на Пернишка област вече има и новоизградени плувни басейни, на които задължително трябва да се назначат и водни спасители. Повечето от вече придобилите нужната квалификация обаче предпочитат да работят в зимните и летните ни курорти, тъй като там заплащането е в пъти по- високо.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.