iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Футболните ревизии готови до 2 седмици

Футболните ревизии готови до 2 седмици

Спортистите не съдействали на проверяващите
До 2-3 седмици ще излязат резултатите от първите 20-30 проверки на данъчните във футболните клубове. Това съобщи Росен Бъчваров, говорител на Националната агенция по приходите (НАП), цитиран от "Монитор". Значителна част от тях вече са напреднали. Има индикации, че има разминаване между имуществото и доходите на футболистите, уточни той.
 
Според изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов в момента текат проверки на 261 футболисти, като на тях им е била дадена възможност да си признаят доброволно за укритите доходи, да си платят данъците с лихвите, без да им се налагат други санкции.
 
Те не реагираха и ако се окаже, че стандартът им на живот не съответства на луксозния им живот, ще се предприемат законовите мерки, каза вчера пред БТВ данъчният шеф. Когато почнахме проверките на футболистите преди около 2 години, само 1 клуб си декларираше реалните заплати - по 15 000 долара. Всички останали декларираха заплати от 200-300-500 лв. Сега те се осигуряват на реалните заплати, някои от които са от по 50 000 лв. Върху тях се плащат данъци и осигуровки, припомни Стефанов.
 
По информация от НАП 8 млн. лв. е прекият фискален ефект от само 4 футболни клуба, където данъчните са успели да открият информация за анексите към договорите. Работи се по документи и когато не може да се открие обективна информация, се гледа имуществото на проверяваните и доколко то отговаря на декларираните им доходи.
 
Преди около месец стана известно, че повече от половината футболисти от "А" професионалната група не са успели да обяснят откъде имат пари, за да живеят с висок стандарт.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.