iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бащата на факир говори от отвъдното

Бащата на факир говори от отвъдното

Неизвестен извършител трупа крупна сметка на мобилен телефон от името на таткото на Маг Жиров година след смъртта му
Бащата на факир говори от отвъдното. С мобилен телефон на името на таткото на известния пернишки илизионист Маг Жиров е натрупана сметка от 1 569 лв. година след като той е починал. Става дума за поредната злоупотреба с лични данни, свързана с мобилни телефони.
 
Бащата на Жиров е починал през май 2008г. Пет месеца по-късно някой някъде си купува телефон, сим-карта и сключва договор с М-тел от негово име. А още година след това - през август 2009г. събирачи на кредити започват да издирват Жиров-старши.
 
Потънал в скръб  по татко си, но зает в обичайните си многобройни участия, Венци Жиров не подозира нищо за измамата. Така е, докато един ден не чува по телефона в дома си, че търсят неговия отдавна починал баща. Разбира, че служители на фирма „Кредитоформ България" го издирват за неплатени задължения към GSM-оператор. Жиров отива до жилището на своя родител, което след смъртта му е необитаемо и в пощенската кутия намира писмо до умрял. Оказва се, че 5 месеца след смъртта на Павел Георгиев Жиров той е сключил договор с М-тел. Доворът е подписан от негово име и от името на служителката Албена Маринова Борисова., представител на магазините Хенди в Перник на 10.10.2008г.
 
Жиров се сдобил от мобилния оператор с този договор и изпратил сигнал до Районната прокуратура в Перник. Притеснението му било голямо, защото се опасявал, че с личната карта на неговия баща може да са направени и други измами. Той си спомня, че когато татко му починал в „Пирогов" документът го нямало и той съобщил за това в МВР. От там получил удостоверение, че личната карта е загубена и с него извадили смъртен акт за починалия на 25.05.2008г. При това положение би следвало по надлежен ред личната карта на починалия да е обявена за невалидна.
 
Какво прави прокуратурата? Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и е изпратено за разследване на Второ РПУ на МВР в Перник - по местна компетентност. Какво и как е разследвано не е много ясно, но графическа експертиза доказва, че подписите и ръкописните текстове в договора не са нито на бащата Жиров, нито на служителката Борисова. И тъй като извършителят на деянието не е разкрит, наказателното производство е прекратено. Може би с уговорката ако починалият продължи да говори от отвъдното, то да бъде възобновено.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.