iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Губернатор за един ден

Губернатор за един ден

Десислава Александрова, ученичка в 12 клас на Професионалната гимназия по икономика в Перник днес стана губернатор за един ден. Всъщност управлението на цялата областна администрация беше в ръцете на ученици.
 
Това стана в рамките на националната инициатива «Мениджър за един ден», организирана от «Джуниър Ачивмънт България». Областна администрация - Перник беше партньор в инициативата.
 
В 9.30 часа днес областният управител инж. Иво Петров посрещна в конферентната зала на областна администрация 11 ученика от Професионална гимназия по икономика. На горещия стол на областния управител седна дванадесетокласничката Десислава Александрова. Работата на заместник - областните управители поеха Десислава Соколова и Ромина Славева.
 
Работният ден започна с общо представяне на участниците в събитието. Заместник - областният управител Радослав Йорданов направи презентация на структурата и дейността на администрацията. Да се запознаят с работата в областна администрация, да преценят за себе си дали искат да работят в съответните административни направления, както и да преживеят един изпълнен с емоции и позитивизъм ден, бяха сред основните очаквания на учениците - мениджъри.
 
Всички те получиха баджове с новите си длъжности и заедно със ресорните държавни служители се отправиха към работните си места. Десислава Александрова се запозна с отговорностите и правомощията на областния управител и като такъв взе участие в заседание на комисия. Тя сподели, че наистина ежедневието на ръководителите в областна администрация е много натоварено, динамично и отговорно, но че въпреки това работата и харесва.
 
На финалната среща в края на работния ден, учениците споделиха, че пребиваването им в областна администрация е било по-интересно и приятно, отколкото са очаквали. Областният управител инж. Иво Петров благодари на всички участници в инициативата и връчи сертификати на младите мениджъри.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.