iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Побратимяват Ковачевци с Лайпциг

Побратимяват Ковачевци с Лайпциг

"Ще бъда един изключително настоятелен кмет, когато става въпрос за финансиране на местни проекти - изхвърлят ли ме от някое министерство през вратата, връхлитам през прозореца!", категоричен е Стаменко Николов, кандидат на ВМРО-ЗНС в битката за Кмет на Ковачевци.
 
Кандидатът за кмет на община Ковачевци - Стаменко Николов, издигнат от Коалиция "ВМРО-ЗНС" с бюлетина №3 оповести част от предизборните си планове за настоящите избори. На първо място, той ще работи за развитие на местната икономика и решаването на социално-битовите проблеми от първа необходимост.
 
Това Николов вижда посредством възможностите, които дават фондовете на Европейския съюз, но и не съвсем. Дипломираният военен инженер твърди, че сами по себе си, тези възможности не са достатъчни. "Трябва да има добре обучен екип от специалисти и един вироглав кмет на чело, който няма да спре да се бори за интересите на Ковачевци, докато те не бъдат удовлетворени", казва кандидатът на воеводо-земеделската коалиция.
 
Той смята, че Ковачевци като община с богати възможности за културен и етнографски туризъм, не бива да оставя на страна възможностите, които предоставя връзката на Георги Димитров с  региона, в който е роден. Стаменко Николов вече е започнал неформална комуникация с властите в Лайпциг, Германия относно възможностите за реализация на съвместни проекти и обмяна на опит с Ковачевци. "Двете населени места са исторически свързани с личността на Георги Димитров. Като кмет аз смятам да развия тази връзка още по-активно. С лобиране и търсене на взаимен интерес, какъвто неизменно нашите приятели от Германия биха проявили към  възможностите, които общината предоставя, аз смятам, че може да постигнем не малко.", коментира Николов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.