iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник напомня да гражданите да си платят данъците

Община Перник приканва всички граждани и фирми да погасят навреме данъчните си задължения, както за текущата година, така и неразплатените задължения от минали години, съобщи Емилия Арсова, Директор Дирекция „Местни приходи".
 
До 31-ви Март изтича срока за заплащане на данък върху превозните средства с 5 процента отстъпка за платилите данъка за цялата година.
 
До 30 април изнича срока за заплащане на данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци с 5% отстъпка за платилите данъка и таксата за цялата година.
 
Заплащането на местните данъци става в отдел "Местни данъци и такси" на ул. "Райко Даскалов" 4 (до пожарната в сградата на стария градски съвет) на втория етаж.
 
До тези срокове отдела работи с непрекъснато работно време в работните дни от 8,00 до 16,00 часа.
 
След изтичане на законовите срокове за заплащане на местните данъци, налозите ще бъдат събирани принудително по данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
 
"Общинските органи по приходите ще налагат при ревизионни производства и запори върху сметки, движими и недвижими имущества", гласи съобщението на общинската администрация.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.