iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Часът на Земята. Останете на тъмно!

Едно просто действие. Едно огромно послание.
 
Днес в 20.30 часа 1 млрд. души ще изключат светлините само за 1 час в символичен израз на подкрепа на нашата планета.
 
Кампанията, организирана от международната природозащитна организация WWF, има за цел да повиши интереса и ангажираността към промените в климата.
 
През годините в инициативата са се включили милиони домакинства, а световни забележителности като мостът Голдън гейт, римският Колизеум, часовникът Биг Бен в Лондон, статуята на Исус Христос в Рио де Женейро, пирамидите в Гиза и др. спряха да светят за един час в знак на съпричастност.
 
През 2008 г. в инициативата участваха 50 милиона души, а през 2009 г. повече от 4000 града в 88 държави изразиха чрез нея подкрепата си за опазването на планетата.
 
Гражданите, фирмите, правителствата и общините се призовават да изключат за един час осветлението си в събота, 27 март от 20.30 до 21.30 ч. за да покажат подкрепата си за взимането на мерки за борба с климатичните промени.
 
Досега 40 български града обещаха да се включат в „Часът на Земята", като изключат за един час фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове, централни площади и други популярни места. Сред тях не попада община Перник.
 
На 27 март, събота, от 19.00 ч. WWF организира светлинно шествие от НДК по бул. „Витоша" до градината на Народния театър със свещи и фенери.
 
От 20.30 ч., когато стартира „Часът на Земята", в градината на Народния театър започва концерт без озвучаване на светлината на свещи с участието на
- Самба бенд,- членовете на „Брас асоциация" Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Тодор Бакърджиев, Кирил Зафиров, представени от "Soul in da Hole" джаз бар- формация „CORD" на четиримата акордеонисти Георги Величков, Видин Апостолов, Стефан Димитров, Светослав Стойчев- рок групата Saltriver, които участват в проекта за авторска българска музика Music Space- брас квинтет от Национално музикално училище "Л. Пипков"- акробатката Бенита Примо и приятели.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.