iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Почина жената, изпаднала в кома след бруталeн побой от бившия си съпруг-перничанин

Домашно насилие в Петрич завърши трагично
 
56-годишната Лидия Стоянова от Петрич, майка на три дъщери, издъхна вчера сутринта в реанимация на благоевградската болница, близо 2,5 месеца след като бе жестоко пребита от бившия си съпруг Кирил Стоянов.
 
Лидия Стоянова, както "Струма" писа, бе приета в кома с тежка черепно-мозъчна травма на 9 януари през нощта в реанимация. Същата вечер бившият й съпруг Кирил Стоянов, който работи и живее в Перник, нахълтал в дома й и я пребил, удряйки я по главата с гаечен ключ. След няколкочасово издирване Кирил бе задържан в полицията в Петрич.
 
На 15 януари състав на Районния съд в южния град, с председател съдия Ани Бисеркова, го пусна под 1000 лв. гаранция. Тогава близките на жертвата съобщиха, че проблемите на двамата съпрузи са от 2004 година и срещу него вече имало заведено дело за тормоз върху съпругата му.
 
На 19 януари с постановление на Окръжен съд - Благоевград решението на петричките магистрати бе отменено и 59-годишният К. Стоянов бе задържан под стража за нанесена тежка телена повреда и опасност за живота на жертвата.
 
От болницата съобщиха, че смъртта при Лидия Стоянова е резултат от тежките увреждания на мозъка. Предстои изготвяне на съдебномедицинска експертиза от съдебните лекари към МБАЛ - Благоевград.
Лидия Стоянова е работила като шивачка.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.