iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Три влака на БДЖ бяха обект на вандализъм

Три влака на БДЖ бяха обект на вандализъм

Само за вчерашния ден бяха регистрирани три случая на замерване на пътнически влакове с камъни в различни райони на страната. В резултат на тези вандалски актове е счупено стъкло на една от новите електрически мотриси "Дезиро", както и са счупени две стъкла на вагони, съобщават от БДЖ.
 
Вчера следобед, около 15:30 ч. в района между Захарна фабрика и Горна баня неизвестни извършители са обстрелвали с камъни електрическа мотриса "Дезиро", която обслужва пътническия влак № 50213 от София за Перник. В резултат на това е счупено лявото странично стъкло на пътническия салон на мотрисата. Разходите на "Български държавни железници" ЕАД за подмяна на счупеното стъкло на електромотрисния влак ще бъдат на стойност около 3 000 евро. От началото на годината това е втори случай на замерване на влакове с камъни в този железопътен участък.
 
Малко по-късно, около 17:30 ч., в района на гара Казанлък неизвестни лица замерват с камъни бързия влак № 3622 от Бургас за София. При инцидента няма нанесени щети по пътническата композиция.
 
Вечерта, около 19:55 ч., са счупени две от стъклата на вагоните на пътнически влак № 90106, който пътува от Каспичан за Русе, след като неизвестни извършители са хвърляли камъни по пътническата композиция в района между гарите Русе и Русе разпределителна. За щастие, при нито един от вчерашните инциденти няма пострадали пътници или служители на железницата, но посегателства от този род застрашават сигурността на движение на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на "Български държавни железници" ЕАД.
 
Подобни вандалски прояви допълнително усложняват финансовото състояние на дружеството, като фактически саботират всички негови усилия за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на населението.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.