iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Канят на Великденски клавирен рецитал на млад пианист

В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово, във вторник - 30 март 2010 г., от 18.00 ч. в Художествената галерия „Любен Гайдаров" в Двореца на културата в Перник ще се състои Великденски клавирен рецитал на младия пианист Александър Васев. Концертът се организира по идея на неговата учителка Анна Тодорова - дългогодишен преподавател в Националното музикално училище „Любомир Пипков" и в Обединената школа по изкуствата при Общински комплекс Дворец на културата, както и на диригента Райчо Христов, с когото тя е в творческо сътрудничество.
Програмата включва произведения от Шопен и Шуман, тъй като тази година се честват 200 години от рождението на двамата композитори. Любителите на класическата музика ще могат да чуят и изпълнения на творби от Бах и Бетховен, а за първи път на пернишка сцена ще бъде изпълнена музика от Емерих Амбил /1982/ - млад и талантлив български композитор, студент на Стефан Драгостинов в Националната музикална академия.
 
Александър Васев е роден на 31.12.1992 в гр. София. От четиригодишна възраст свири на пиано. През 1998 г. постъпва в НМУ ,,Любомир Пипков'' в класа по пиано на Анна Тодорова - предучилищна възраст. Участвал е в редица училищни концерти. Има дипломи за завършени майсторски класове при:проф. Мариса Бланес, проф. Павлина Доковска, проф. Боян Воденичаров,проф. Милена Моллова и спечелени награди от музикално - теоретични конкурси: Конкурс по солфеж и история на музиката, 2004 г. - III награда и в IV конкурс по теория на музикалните елементи, 2008 г. - II награда.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.