iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трън не разчита на данък Лукс

В община Трън събираемостта на местните данъци и такси е около 60% и трудно може да се достигнат 100на сто , обяснява пред радио "Фокус"-Пирин кметът на община Трън Станислав Николов. В някои фирми хората не са получавали заплати от дълго време и това се отразява и на събирането на данъците.  „Хората са бедни, от беден човек няма какво да вземеш, няма събираемост, това се отразява на хазната в общината", коментира Николов.
 
Кметът е категоричен, че  община Трън не би могла да разчита на данък "Лукс", защото сред местните няма  богати хора. Община Трън може да се развие единствено в сферата на туризма, убеден е кметът.
 
Като антикризисни мерки, освен развитие в туризма, не предвиждаме нещо по-различно, казва още кметът.
 
В общината са спрени всички командировки, семинари, всичко е ограничено максимално . Не си позволяват да пишат нови проекти, защото няма откъде да плащат на консултанти. Всички излишни разходи са съкратени. Мобилните телефони са в групи, но това няма да помогне особено, смята  Станислав Николов.
 
Като една от антикризисните мерки, Николов обясни, че ще се спира осветлението на нощните лампи в селата в общината, а в самия град Трън това ще става в 12.00 часа през нощта. На въпрос няма ли жителите в общината да бъдат недоволни от тази мярка, Николов заяви, че по-добре хората да си вземат пълни заплати, дори и малки, отколкото да им се орязват още повече, за да се плащат тези допълнителни разходи. „В момента сме на изкуствено дишане, но ние сме свикнали на лошото",  коментира кметът.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.