iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Конкурс за есе "Пролет в Европа" 2010

Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за есе "Пролет в Европа" 2010, посветен на 2010 - Европейската година за борба с бедността и социалното изключване.
 
Конкурсът е открит за участие на европейски граждани на възраст между 13 и 20 години и се провежда в две възрастови категории - 13 - 16 години и 17 - 20 години.
 
Есетата трябва да носят в себе си послание, свързано с Европейската година за борба с бедността и социалното изключване. Те трябва да бъдат на български език в обем до 300 думи и да съдържат 5 ключови думи: готовност, приятелство, съпричастност, толерантност, общност.
 
Есетата ще бъдат оценявани по следните критерии - спазени изисквания на заданието, креативност и оригиналност на творбата, яснота на посланието и завършеност на тезата.
 
Във всяка от двете категории ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда, както следва:
 
- първа награда - преносим компютър;
- втора награда - външен хард диск драйв (320 GB);
- трета награда - външен хард диск драйв (250 GB).
 
Есета за участие в конкурса ще бъдат приемани на адрес: София 1000, ул. "Московска" № 9, Информационен център на Европейския съюз, за конкурса За конкурса "Пролет в Европа" 2010 или по електронен път на адрес. [email protected]. Краен срок за изпращане на материали - най-късно до 14:30 часа на 5 май 2010 година (при изпращане по пощенски път важи датата на пощенското клеймо).
 
Обявяването на резултатите от конкурса и награждаването на победителите ще се състои през месец юни 2010 година.
 
Регламентът на конкурса, както и формулярът за участие са достъпни на интернет-страницата на Представителството на ЕК на следния адрес:
 
http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/050310-essay_bg.htm

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.