iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зарязан любовник иска арест за булка беглец

Зарязан любовник иска арест за булка беглец

Абсурдни жалби засипват местните прокурори. Те постоянно се сблъскват с куриозни истории и хабят цели седмици, за да правят проверки и пишат отговори. Търсят ни зарязани пред олтара любовници, обсебени от извънземни и хора с четири глави, оплакват се държавните обвинители пред "Стандарт".
 
Сърдечни трепети са сред най-забавните поводи да се търси намесата на Темида в Перник. Зарязани преди сватбата мъже искат от прокуратурата да ги ожени. За съдействието на магистратите помолил възрастен бизнесмен, който бил изоставен от 20-годишното си гадже. Двамата сключили договор в Рилския манастир на 27 април м.г., според който дамата се задължава да обича вечно любимия си и да му бъде вярна. В замяна той поел разходите по следването й във ВУЗ и се ангажирал да й осигури собствено жилище. Споразумението е нотариално заверено и е за цял живот. Ако някой от двамата, наричани в документа "за кратко съпрузи", наруши клетвата, ще е проклет на този и на другия свят.
 
Историята обаче приключила светкавично, след като младата жена срещнала друга любов. Излъганият 68-годишен жених се почувствал ощетен и измамен заради крупните си финансови вложения в разпадналата се връзка и подал жалба в прокуратурата. В нея той посочва, че е похарчил за гаджето си около 150 000 лева и бензин за пропътуваните 50 000 км с личната си кола.Да го съберат с дамата на сърцето му, помолил писмено и млад перничанин. Той бил зарязан на път за олтара. Друг мъж пък поиска защита от ревнивия съпруг на гаджето си. 50-годишният любовчия пуснал жалба за системния тормоз, на който бил подложен от рогоносеца. Оплакал се, че той го заплашвал с побой лично и по телефона. "Помогнете! Мярката е наложителна, за да не закача мен и моята любовница - негова съпруга", написал страхливият Казанова.
 
Най-обемна е кореспонденцията с един от градските образи, който през месец се оплаквал от преследване на извънземни. Младият мъж, който е освидетелстван в психиатрията, се оплаква на обвинителите, че има четири глави и както си ходи по улиците, вижда една от тях на покривите на сградите. За драмата си лудият обвинява нашественици от Космоса и настоява прокурорите да намерят и обезвредят тяхното НЛО.
 
Най-нестандартна обаче е неволята на клета радомирка, която извънземните превърнали в маратонец. Тя се жалва, че "странните същества" са имплантирали 6 модула в задните й части. Като ги задействали, тя не можела да се спре и ходела пеш от Перник до София - 30 км. Съседските войни също имат внушителна папка в деловодството. Семейство от пернишкия квартал "Тева" поискало намесата на прокуратурата, защото стопаните на апартамента над тях ги облъчвали с неутронно оръжие. Проверка все пак била направена и се оказало, че набедените правят ремонт, а "страшното оръжие" е обикновено подово отопление.
 
Въпреки смехотворните искания сме длъжни да отговорим на всички, вдига ръце говорителят на пернишката прокуратура Бисер Михайлов./Стандарт

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.