iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутатите ни си гласуваха 12 дни отпуска по Великден

12 дни великденска ваканция си гласуваха депутатите.
 
Пролетната им почивка ще започне от Разпети петък, който вече е официален почивен ден, и ще приключи на 11 април. Първият работен ден на Народното събрание след великденските празници ще бъде сряда - 14 април. Само един депутат гласува против продължителността на ваканцията, девет се въздържаха, а останалите 134-ма бяха "за".
 
Според парламентарния правилник Народното събрание е във ваканция три пъти в годината - 10 дни по Великден, от 22 декември до 10 януари и от 1 до 31 август.
 
Преди да излязат в почивка, в парламента вероятно ще има изслушване на премиера Бойко Борисов и ресорните министри Симеон Дянков, Тотю Младенов и Трайчо Трайков за антикризисните мерки на Министерския съвет, стана ясно в началото на вчерашното пленарно заседание. Очаква се до началото на ваканцията да бъде гласуван импийчмънтът на държавния глава Георги Първанов, за да се придвижи документът с мотивите към Конституционния съд.
 
Въпреки че до пролетната ваканция остават две седмици, опозицията настоя вчера изслушването на премиера по антикризисните мерки да се състои още тази седмица. Поради отсъствието на министър-председателя от страната от мнозинството обявиха, че ще подложат на гласуване предложение за изслушване следващата седмица, ако тогава пак постъпи такова./МОНИТОР.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.