iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роми могат да кандидатстват за студентски стипендии

„Студентско общество за развитие на междуетническия диалог" с подкрепата на Фондация „Америка за България" обявява КОНКУРС ЗА УЧАСТИЕ НА МЛАДИ РОМИ В БЕЗПЛАТНИ КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКИ КУРСОВЕ - 2010 г., съобщиха от областната администрация.
 
Изисквания към кандидатите:
 
1. Кандидатите трябва да са от ромски произход. 2. Кандидатите трябва да са завършили средното си образование или да им предстои завършване през учебната 2009/2010 г. 3. Кандидатите трябва да имат минимум Мн. Добър (5.00) от балообразуващите предмети, по специалността, която ще кандидатстват. Изискването за успех не важи за кандидати, насочили се към специалности свързани с изкуства или спорт. 4. Кандидатите трябва да имат минимум Добър (4.00) общ успех от дипломата. 5. Кандидатите могат да участват в подготвителен курс само по един предмет. 6. Тези кандидати, които завършват средното си образование през 2009-2010 уч.год. могат да избират да участват или в кандидат-студентски курс или в интензивен курс за подготовка за матура.
 
Необходими документи за кандидстване:
 
1. Попълнен формуляр за кандидатстване /Кандидатите трябва да попълнят ясно и четливо заявление по образец за участие в настоящия конкурс. В заявлението кандидатите посочват координати за обратна връзка, както и специалностите, за които желаят да кандидатсват и предметите, по които имат нужда от подготовка./ 2. Кандидатите, които са завършили средното си образование, е необходимо да представят копие от дипломата си за средно образование. 3. Кандидатите, които завършват средното си образование през 2009-2010 уч. год., е необходимо да представят академична справка със срочните и годишните си оценки по всички предмети от 8 до 12 клас. 4. Успехът от балообразуващите предмети от дипломата за средно образование или от академичната справка, трябва да е не по-нисък от Мн. Добър (5.00) 5. Кандидатите трябва да напишат мотивационно писмо на тема „Защо искам да продължа образованието си ? ". 6. Кандидатите трябва да приложат препоръка от преподавател по предмета, по който желаят да се подготвят. 7. Кандидатите трябва да подадат по-горе посочените документи не по-късно от 9 Април 2010 г. 8. Документи могат да бъдат подавани по поща, факс или лично. 9. Кандидатури с неясна информация и/или липсващи документи няма да бъдат разглеждани.
 
На одобрените кандидати ще бъде покрита таксата за подготвителен курс по един предмет за кандидатстване във ВУЗ или за матура. Курсовете ще бъдат организирани по места от Ромска студентска организация " Студентско общество за развитие на междуетническия диалог (СОРМД), като организацията си запазва правото на селекция на кандидатите.
Кампанията е насочена само към кандидат - студенти, които ще кандидатстват в Държавни висши учебни заведения. СОРМД окуражава всеки завършил или завършващ средното си образование младеж, желаещ да продължи своето образование, да се възползва от предоставената от нас възможност. СОРМД благодари предварително на ромските и неромските неправителствени организации, общинските съветници, общински и областни експерти разпространяващи тази информация!
 
За повече информация:
Людмила Живкова,
е-mail: [email protected]
Ромска студентска организация "Студентско общество за развитие на междуетническия диалог"
гр. София 1000
бул."Ал. Стамболийски " №49, ет.3
Тел: 02/980 90 27 02/980 90 27 ; 980 90 21
Факс: 02/980 90 21
www.romastudents.org
e-mail: [email protected], [email protected]
 
КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА УЧАСТИЕ И НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ Е 9 Април 2010 г.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.