iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фото-конкурс "Перник и неговата околна среда"

РИОКОЗ - Перник и Община Перник организират този конкурс за да пробудят екологичната съвест на хората, да насочат вниманието им към поддържане на чиста околна среда и по конкретно към опазване чистота в родния град. Целта е участниците в конкурса да осъзнаят лична отговорност за опазването на природата.
 
Какво ще оставим след нас? На кого са Слънцето и Земята, въздухът и водата, растенията и животните? А хората ?. . . Пред кого сме отговорни за състоянието на Природата? Чистата околна среда зависи ли от нас? В ръцете ни е не само собственото ни бъдеще, но и бъдещето на всички живи същества, с които живеем заедно на Земята. Какво правя лично аз за родния си град?
 
Участници в конкурса:
Конкурсът е предназначен за ученици от 5 до 12 клас от училищата на територията на Община Перник . Участие могат да вземат и групи или класове.
 
Изисквания:
Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят по 2 /два/ фотоса. Единият фотос трябва да отразява замърсен участък от нашия град /алея, градинка, улица или др/. След, което участниците трябва да организират почистването на този участък и да го заснемат отново. Вторият фотос трябва да отрази резултата от проведеното почистване. Всяка снимка трябва да е придружена с информация за: трите имена и годините за индивидуалните участници /групата или класа за груповите участия/, телефон за контакт, клас и име на училището. Представените за участие в конкурса фотоси трябва да отговарят на следните технически изисквания: снимки заснети с минимум 6 MP апарат (3000/2000 pixels), изпратени във файлов формат .tiff или .jpg.
 
Фотоси, неотговарящи на тематичния обхват на фотоконкурса се дисквалифицират.
 
Жури:
Специализирано жури ще разгледа фотосите и ще излъчи победителите в конкурса. Ще бъдат присъдени първа награда - дигитален фотоапарат, втора награда - дигитална рамка и трета награда - карта памет и калъф.
 
Всички фотоси ще бъдат представени на изложба на 22.04.2010 г.
 
Срок за предоставяне на фотосите:
Фотосите трябва да бъдат представени в срок от 29.03.2010 г. до 19.04.2010 г. на адрес: dzk _riokozpk @abv .bg за конкурса "Перник и неговата околна среда днес - реалност и мечти!".
 
Координатор на конкурса:
Юлия Методиева - главен експерт в отдел "Опазване на общественото здраве" в РИОКОЗ - Перник, адрес: гр. Перник ул. "Миньор" №15, ст. № 216. Телефон за контакти 076/603981.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.