iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител води белгийски инвестиции

Вчера областният управител инж. Иво Петров прие в кабинета си белгийска делегация водена от г-н Jean - Paul WAHL, кмет на град Жодон и член на парламентаристите франкофони в Европа. С него бяха заместник - кметове и представители на белгийския бизнес. В срещата участваха и заместник - областните управители Георги Шарлачки и Радослав Йорданов. Гостите от Белгия посетиха фирма „Рекоул"АД в Перник по покана на белгийския и представител г-н Филип Уотле.
 
Инж. Иво Петров запозна своите белгийски гости с историята на нашия град и родните ни традиции. Jean - Paul WAHL и областният управител се договориха за подписване на споразумение за приятелство и сътрудничество. Те обсъдиха и възможностите за икономическо партньорство.
 
Кметът на Жодон е взел участие в срещата на български депутати франкофони с белгийския посланик. Заедно със кмета на Белоградчик Емил Цанков са обсъждали побратимяването на двата града. Градоначалникът е в България и за да подкрепи белгийските икономически интереси и икономическото развитие на България в ЕС.
 
Jean - Paul WAHL благодари за радушния прием и поднесе стилен подарък на областния управител. Гостите от Белгия си тръгнаха от града ни с плакет на област Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.