iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца събраха с изкуство средства за лечението на 5-годишния Пепи

Деца събраха с изкуство средства, които ще бъдат предоставени за лечението на 5-годишния Петър Димитров от Перник. След разиграния търг на експонати от благотворителна Великденска изложба в касичката се натрупаха 1 100 лв. Към тях от Община Перник прибавят още 1 000 лева.

 

Изложбата беше по инициатива на децата от подготвителната група „Звънче" в Детска градина № 8 и на техните учителки Искра Чернева и Ива Райчева и на ученици от 9-то основно училище в Перник, които под ръководството на своя преподавател Емануил Врангов се занимават с изобразително изкуство. Те бяха подкрепени от свои връстници от 13-то училище, чийто преподавател е Людмила Николова, от майки от сайта bgmama и от майката на Петърчо.

 

Специална благодарност за подготовката на изложбата беше изказана на зам. Окръжния прокурор Бисер Михайлов, на Ди4ана Костадинова, собственик на „Диана Дент Студио", на художниците Сашо Евтимов и Красимир Андреев, който е направил красива покана за изложбата. Освен че са направили красиви предмети за изложбата под ръководството на художника Людмил Методиев, децата от групата „Звънче" за откриването изпяха велекденски песнички. В подкрепа им беше и младата певица Лора Сачанска.
В наддаването на красивите приложни предмети - картички, свещници, мното писани чинии и пластики, участваха представители на общинската и областната управа, бизнесмени, граждани, общественици. Сред тях бяха зам. областните управители Георги Шарлачки и Радослав Йорданов и зам. кметовете на Перник Иван Джегалски и Иванчо Христов. Задочно в търга се включи и народният представител Ирена Соколова, която чрез упълномощено лице купи изключително красива пластика на храм за сумата от 150 лв. при начална цена 50 лв.

 

Пепи по рождение е с множество увреждания, които постепенно през годините се преодоляват, благодарение на волята и търпението на неговата майка София и подкрепата на нейните родители. Лечението е скъпо и не е по силите на семейството, но момченцето се възстановява с успех, което е обнадеждаващо за всички. Много хора подкрепят майката и семейството финансово и морално. Наскоро дойде вест, че тази година за малкия Пепи ще има средства и от Българската коледа. Досега оттам се получаваха откази с мотива, че болестите на Пепи не подлежат на лечение, но ето че стават и чудеса. За това помага и съпричастието и неговите връстници и по-големите деца, сътворили изкуството за благотворителната изложба.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.