iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


КЗК потвърди, че пернишка фирма ще строи магистрала "Тракия"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто член е и председателят на местното БСП Ненко Темелков  даде зелена светлина за строителството на магистрала "Тракия" от Стара Загора до Нова Загора (лот 2), след като остави без разглеждане жалбите на другите две фирми, участници в конкурса.
 
Не бяха уважени молбите на гръцката компания "Терна - акционерно туристическо техническо и корабоплавателно дружество" и на австрийската фирма "Щрабаг" относно изобра за изпълнител на лот 2 от АМ "Тракия" от Стара Загора до Нова Загора.
 
От КЗК посочват, че жалбите са отклонени поради липса на данни за извършено нарушение. Сега на двете компании остава възможността да обжалват в 14-дневен срок решението на КЗК пред Върховния административен съд.
 
В края на февруари за изпълнител на отсечката беше избрано обединението "Магистрала Трейс", в което влизат "Трейс груп холд" и пернишката фирма "СК 13". Предложената цена е за 137,87 млн. лв.
 
КЗК остави без уважение поради липса на нарушение и жалбата на "Осиек-Котекс". От компанията оспорваха откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка за допълнително проектиране и строителство на обект лот 3 от магистрала "Тракия". Това е отсечката от Нова Загора до Ямбол.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.