iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтират язовир "Студена" с пари от Световната банка

Правителството ще предложи на Народното събрание да ратифицира подписаното на 1 февруари заемно споразумение между България и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за финансиране на проект за развитие на общинската инфраструктура, предаде БГНЕС.
 
Общата стойност на проекта е 101 199 375 евро, като 81 млн. евро са заем от МБВР, а останалата част от сумата - национално съфинансиране. С реализацията на проекта ще бъдат завършени язовирите"Нейковци","Пловдивци"и"Луда Яна", както и пречиствателните станции към тях. Съоръженията ще осигурят качественото водоснабдяванена Трявна, Мадан, Рудозем и Панагюрище.
 
Ще се извърши и рехабилитация на язовир"Студена", който е основен водоизточник за Перник и е в експлоатация повече от 60 години. Друг компонент на проекта включва изготвянето на 48 регионални и 40 градски генерални планове за развитието на водоснабдяването и канализацията.
 
Предвидени са и средства за подготовката на проекти и тръжни документи, извършване на строителен надзор, одити и консултантски услуги.Проектът ще се изпълнява в периода 2010 - 2015 година, а погасяването на заема ще става между 2017 година и 2028 година. /БГНЕС

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.