iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Арестуваха Никифор Вангелов?

Сред арестуваните по време на сутрешната спецакция на МВР "Недосегаемите"  е дясната ръка на Христо Ковачки - неговият зет Никифор Вангелов.  Това съобщи в 12.03 часа агенция Блиц и информацията беше подета от всички електронни издания, цитирайки Блиц. Официално потвърждение за ареста на Вангелов до момента няма. Хора от близкото му обкръжение също не потварждават твърденията на Блиц. Личният телефон на Вангелов е изключен.
 
Агенцията обяснява, че  той отговаря за енергийните проекти на Ковачки и се води за мозък на финансовата му империя. Уточнява се, че е   женен е за неговата сестра. Блиц обяснява още, че официално е собственик на футболния "Миньор", въпреки че в спортните среди е публична тайна, че реалният притежател на пернишкия клуб е Христо Ковачки. За перничани обаче е добре известно, че Никифор Вангелов лично се занимава с делата на футболния клуб.
 
За връзка на антимафиотската операция с двамата роднини обясни вътрешният министър Цветан Цветанов. "Недосегаемите са нанесли огромни щети на държавата. Намесени са хора с високи обществени позиции", каза Цветанов, като на въпрос каква е връзката на Христо Ковачки с арестуваните отговори многозначително: "Добра".
 
Вицето на Бойко Борисов добави, че следващата стъпка на МВР е да бъдат претърсени на над 30 адреса - "някои от тях домашни, а други - офиси".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.