iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Червената крепост Ковачевци не падна. Васил Станимиров - Кмет

Червената крепост Ковачевци не падна. Васил Станимиров - Кмет

Кандидатът на БСП Васил Станимиров  за кмет на община Ковачевци победи със 154 гласа преднина пред  човека на ГЕРБ.
 
Станимиров, който  временно изпълняваше длъжността кмет на Ковачевци след оставката на титуляра Йордан Стефанов, ще остане такъв поне за още една година, след като днес победи Ани Цветкова от ГЕРБ и Стаменко Николов от ВМРО-ЗНС..
 
За Васил Станимиров са гласували 775 избиратели или 55,08%,  Анна Цветкова (ГЕРБ) има  621гласа или 44,14% и Стаменко Николов (ВМРО-ЗНС) е с 11 гласа или 0,78%.
 
Частичният вот за кмет завърши с избирателна активност от 80,99%. До урните отидоха 1 453-ма души от общо 1 794 избиратели. 341 човека не се възползваха от правото си на глас.
 
Село Светля поддържаше най-висока изборна активност през целия ден. В 19 часа тя бе 89,41%. Най-малко бяха подадените гласове в Сирищник - 77,63%.
 
Новият кмет Васил Станимиров направи скромна кампания, без предизборни концерти и много шум. При откриването на кампанията си обеща тя да бъде социално-ориентирана - към децата, пенсионерите, работещите.
 
Сред основните проблеми на Ковачевци Станимиров посочи чистотата, водоснабдяването, безработицата. Новият кмет обеща да си партнира с бизнеса за развитието на туризма в общината. Заяви, че вече има интерес от френски инвеститори, които желаят да наливат пари в яз. "Пчелина".
 
Той нападна управляващата партия ГЕРБ поради факта, че разработени проекти за 11млн. лева са били спрени за финансиране. Сред тях са такива за създаването на етнографски център, реновация на селските центрове, саниране на детската градина.
 
Васил Станимиров посочи като важен приоритет намирането на работа за десетки жители на общината, които ще останат безработни още този месец след спирането на програмите за временна трудова заетост.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.