iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Доверието към ГЕРБ спада, но не и към Борисов

Доверието към ГЕРБ спада, но не и към Борисов

Отлив на доверие към ГЕРБ  показва национално представително изследване. Спадът обаче не засяга личния рейтинг на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Данните бяха оповестени днес от политолога Юрий Асланов по време на национално съвещание на БСП в Сандански.
 
Тенденцията, с която се оттегля доверието от управляващата формация ГЕРБ, не се прехвърля като подкрепа на нито една друга партия, заради което ГЕРБ запазва лидерскатата си позиция, за разлика от ситуацията през 1998-1999 г. - началото на тогавашното съживяване на БСП, и за разлика от ситуацията от 2002 г., когато БСП все още беше втора политическа сила, а няколко месеца след това измести НДСВ от първо място, коментира Асланов.
 
След парламентарните избори миналата година партия „Атака" е най-малко намаляла доверието към себе си, второ място държи ГЕРБ. Забелязва се ръст на доверие към синята коалиция, която изпреварва ДПС. На трето място по доверие се нарежда БСП.
 
„В момента доверието към ГЕРБ партията е 36%. Като изключим Бойко Борисов, ГЕРБ и правителството са понесли големи щети, което се изразява в отлив на доверие от страна на българските граждани", обясни Асланов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.