iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Народният ансамбъл за песни и танци с нов концерт във Вторник

Шестото издание от цикъла-концерти „Инструменталната музика на България", в изпълнение на Народния оркестър към Ансамбъл за народни песни и танци „Граовска младост", ще се състои на 20 април /вторник/ в Малкия салон на Двореца на културата.
 
Концертът ще започне в 17.00 ч. В него ще вземат участие ученици от 12-ти клас на СОУ „Св. Климент Охридски" от класовете на Силвия Симеонова, Румен Анков и Кирил Методиев. Румен Анков ще се включи в концерта и като част от Народния оркестър със свои изпълнения на гайда. Ще бъде спазена традицията, вече създадена на предишните концерти, за първо изпълнение на сцена на творба, нова за оркестъра. Ще участват и солисти от Българското национално радио. Силвия Танева - новото попълнение в Народния хор към Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост" отново е включена в програмата на концерта. Тя е студентка в СУ „Св. Климент Охридски", специалност народно пеене, в класа на Светла Караджова.
 
Богата е програмата, подбрана от ръководителя на Народния оркестър Венцислав Андонов за предпоследния концерт през този творчески сезон от цикъла „Инструменталната музика на България".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.