iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Починал е трети работник от инцидента на магистрала Люлин

Тази сутрин е починал и трети работник, пострадал късно снощи при инцидента на строящата се автомагистрала „Люлин" край пернишкото село Голямо Бучино. Това съобщи за радио "Фокус"-Пирин областният управител Иво Петров. Мъжът е докаран снощи в МБАЛ „ Рахила Ангелова" в Перник в тежко състояние и е настанен в реанимация. Трима от работниците, които са били на обекта, са живи и здрави. Единият е в шок от случилото се.
 
Все още не са ясни причините за инцидента. Областният управител, който е на мястото на злополуката, посочи още, че криминалисти започват да разследват случая. Очаква се пристигането на представители от Агенция „Пътна инфраструктура".
 
Още снощи за злополуката са били уведомени министър-председателя и министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството и на труда и социалната политика.
Снощи между 21,30 и 22.00 часа загинаха двама турски работници, които паднаха от близо 30-метрова височина заради срутило се скеле за кофраж на мостово съоръжение. По думите на областния управител, мястото, където са били работниците, не е било осветено.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.