iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фестивалите в Рио и Перник на общо изложение

На 14 април 2010г. във Велико Търново бе открито VІІ Международно туристическо изложение „Културен туризъм". В изложението се включиха 30 участници от България. Присъстваха представители на Франция, Бразилия, Италия, Гърция, Индонезия, Корея, Малта, Македония, Сърбия, Южна Африка, Русия.
 
На туристическата борса беше представена и Община Перник чрез щанд, организиран от Културно-информационния център. Целта беше да се представят нашите културно-туристически обекти: Крепостта „Кракра", Подземният минен музей, Мемориалът на миньорския труд, Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва", уникалните ни черкви и манастири. Имахме възможност да сравним собствения си опит и възможности в презентирането на културно- туристически обекти с тези на колеги от страната и чужбина.
 
С любезното съдействие на Министерството на енергетиката и туризма ни бе предоставен щанд. Сред информационно-рекламните материали се открояваха книгата „Перник - градът на Кракра" на български, английски и руски език, книгата на Б. Димитров „Уникалните пернишки църкви". Представихме и тематични дипляни - „Средновековна крепост - Перник", „Подземен минен музей - Перник", „Международен фестивал на маскарадните игри" и „Перник". За посетителите на борсата бяха осигурени и визитки на нашите обекти.
 
Участниците, гостите и експертите проявиха сериозен интерес към Перник като една нова и различна туристическа дестинация.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.