iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Властелинът на румънските кофи

Той е на 31 г. И вече е успял както в бизнеса, така и в политиката. На въпрос дали е богат човек, Владислав Димитров от ГЕРБ отговаря: "Мога да си позволя повечето неща, които искам. Не мога да кажа, че съм богат, какво означава богатството... По-скоро мога да кажа колко са ми кредитите на месец."
 
Влиза в парламента от бизнеса - като изпълнителен директор на фирма "Колхида Метал" АД - Перник. Предприятието е сред водещите по металообработване и горещо поцинковане. Над 80% от продукцията му е за Европа. Повечето от контейнерите за отпадъци тип "Бобър" в Румъния са произведени от тази фирма. За Германия изнасят метални конструкции за селското стопанство, за Гърция - мантинели, халета и други метални конструкции, а за Швейцария - полицейски и пътни заграждения.
 
"Преходът създаде много съмнителни бизнесмени и субекти,които наложиха мнението, че всеки, който разполага със средства, е едва ли не престъпник", разсъждава Владислав. С баща му стартират от нулата, без да се възползват от възможностите на приватизацията - цех по цех, кредит след кредит. През 1992 г. имат малко цехче с 10 души, а днес в предприятието им работят 300 души на 20 хил. кв. м производствени площи и мощности.
 
Заради парламента Владислав е прекратил участието си във фирмата. Държи да уточни, че не е депутат, за да трупа връзки и състояние.
 
Не се вози на служебните мерцедеси и не живее във ведомствено жилище. Всяка сутрин пътува от Перник до София с личния си автомобил. Вози и колежката си Ирена Соколова. Владислав Димитров е роден на 20 октомври 1978 г. в Перник. Израства в родния си град. Твърди, че е бил кротко дете и никога не създавал проблеми на родителите си. Има по-големи брат и сестра, които работят в семейната фирма. Ние сме едно голямо задружно италианско семейство, описва близките си Владислав.
 
Завършва Художествената гимназия в Перник. Обича да рисува и го прави много добре, но от 6-7 г. не е хващал четката. Покрай бизнеса не му остава време за приятни занимания. "Напоследък обаче се усещам, че рисуването ми липсва, защото имам ли химикал и лист в ръката, винаги започвам да скицирам нещо", разкрива депутатът.
 
Всъщност голямата му страст са колите. Мечтаел да стане автомобилен дизайнер. Много рисувал коли, дори е публикувал свои произведения в автосписание. Искал да учи автомобилен дизайн в Италия, но не му достига смелост да кандидатства там.
 
Избира информатика и автоматизация на производството в ХТИ. Изкарва първи курс и през 1997 г. се записва в Икономическия университет във Виена. Завършва през 2002 г. и веднага се прибира. "Австрия е прекрасна, но като чужденец не се чувствах добре там - семейството, приятелите ми бяха в България", не съжалява днес той. През 2006 г. изкарва и магистратура по публична администрация в Югозападния университет.
 
Във фирмата поема контактите с немски партньори и започват изграждането на линия за горещо поцинковане. С годините станах специалист в тази материя, мога и докторат да напиша, шегува се депутатът.
 
Преди няколко години става учредител на структурата на ГЕРБ в Перник. Исках промяна и по-добри условия за бизнеса, твърди Димитров. И признава, че фирмата му работи повече в чужбина, защото там отношенията са по-коректни. "За да спечелиш в България обществена поръчка, трябва да си платиш. Този закон е един от основните генератори на корупция, затова вече работим за промяната му", оптимист е депутатът.
 
Официално е ерген, но сърцето му отдавна е заето.С приятелката му Владимира са от7 г. От няколко месеца насам дори живеят заедно в новия си дом на южния склон на Витоша между София и Перник. Идейният проект на къщата им е създаден от самия него. Половинката му е ръководител сектор в един от банковите клонове в Перник. 29-годишната дама е завършила журналистика и има магистратура по финанси.
 
Дали Владислав ще чуе Менделсон като депутат? Темата за сватба засега не е на дневен ред в семейството. "Живи и здрави, каквото даде Господ. Мразя да планирам нещата предварително. Когато държиш на един човек и искаш да бъдете заедно, нещата идват от самосебе си", разсъждава младият мъж.
 
От натовареното ежедневие релаксира с риболов, гледане на филми и четене на книги. Двамата с приятелката му са киномани, не пропускат филм. С въдица в ръка пък не мисли за нищо друго, освен дали мърда плувката. Най-голямото му постижение обаче още е далече от тези на по-запалените рибари - двукилограмов шаран./ 24 часа

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.