iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ЦСКА се спъна в Миньор

Иво Иванов отчая „червените" за 0:0 в Надежда
 
ЦСКА не успя да победи Миньор Перник, завършвайки 0:0 като гост на „чуковете". Срещата се игра на стадион „Локомотив" в Надежда заради наказание на домакините. Момчетата на Адалберт Зафиров проспаха първото полувреме, а след почивката вратарят на Миньор Иво Иванов отчая бившите си съотборници с редица спасявания. В края пък Миньор можеше да изтръгне победата след две контраатаки.
 
Така „червените" направиха много интересна борбата за третото място в класирането, даващо право на участие в Лига Европа. ЦСКА има аванс от две точки пред Левски, но програмата на „червените" е доста по-тежка. В сряда посрещат Литекс, след което предстоят срещи със Славия, Локомотив София, Черно море и Черноморец.
 
Първото полувреме на срещата бе равностойно, изпълнено с много борба и битка в средата на терена. Положения пред двете врати липсваха и закономерно голове не паднаха. Веднага след подновяването на играта Румен Трифонов удари напречната греда, след като негов удар бе избит с мъка от Иво Иванов. Малко по-късно стажът на Миньор отрази и силен удар на Мишел Платини.
 
Натискът на ЦСКА продължи, а „чуковете" се бяха прибрали в глуха защита. В 55-та минута Костадин Стоянов засече с глава центриране отдясно, но топката се разходи по голлинията. Малко след това и Елиот Гранден пробва да пробие пернишкия бетон, но ударът му с глава бе спасен от Иванов. До края на ЦСКА натискаше, Миньор се отбраняваше и дори в последните минути можеше да стигне до победата. В даденото продължение на срещата Петър Петров се откъсна сам по лявото крило и опита да комбинира със съотборник, но Николай Манчев пресече подаването му.
 
„ЦСКА не се е сбогувала с Европа, има още доста мачове, трябва да ги вземем и всичко ще бъде наред. Ние играхме по възможно най-агресивния начин с достатъчно офанзивни хора, просто с 9 защитника трудно се играе. Нормално е феновете да са недоволни. Не мога да го коментирам Даниел Панку", заяви след срещата треньорът на ЦСКА Адалберт Зафиров.
 
Наставникът на Миньор Антон Венков добави: „Смятам, че в този мач ЦСКА имаше много какво да загуби, но и Миньор имаше много какво да спечели. Съжалявам, че в края на мача изпуснахме едно отлично положение. Всичко протече добре и нямам никакви забележки към моите футболисти. Всеки трябва да търси успеха, за да се знае, че се прави нещо истинско".
 
Снимка: Спортал

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.