iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разработват общинска стратегия за развитие на социалните услуги

Общинската стратегия за развите на социалните услуги за периода 2010-2015г разработва Община Перник, съобщиха от общенската администрация. По този повод на 21 април 2010 г., ще се състои среща за представяне на социалните услуги в общността : Център за обществена подкрепа и Областен център по приемна грижа- Перник .
 
Събитието ще се проведе в Двореца на културата, Конферентна зала, с начален час 14.00.
 
Цел на срещата: 1. Запознаване на училищните ръководства, широката общественост и други институции със социалните услуги, които се предоставят от ЦОП, който работи с деца и родители по направления - превенция, деинституционализация и специализирана подкрепа.Да се даде повече информация на професионално ангажираните с възпитанието на децата и на нуждаещите се родители/настойници за да могат да се възползват от социалните услуги на специалистите в ЦОП. 2. Областният център по приемна грижа-Перник, да заяви пред обществеността своето място и роля в развитието на социалната услуга Приемна грижа на територията на област Перник. Да се покажат добрите възможности на приемната грижа и приемното родителство и приобщим обществеността към голямата идея „Семейство за всяко дете"!
 
Взаимодействието и партньорството между представителите на отделните институции и гражданското общество са необходима и сигурна гаранция за ефективността на нашата работа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.